torsdag 29 april 2010

Vad är det för fel på människorna?


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - vad är det för fel på människorna?

Anledningen till att jag upprepar mig just nu är att Lajban, en jättetrevlig och kelig och social katt, nu finns hos oss. Varför? Jo, husse och matte tröttnade på sin vän efter tio år. De tyckte efter den långa tiden att de inte hade varken tid eller råd med honom och beställde tid för avlivning. Av någon anledning ångrade de sig, det kanske var för dyrt, och kontaktade Kattstallet i stället.

Tid och råd!

Jag går i taket! Och ger snart upp min tro på mänskligheten.

Hoppas att någon ser till att han snabbt får ett nytt hem innan han också ger upp tron på oss människor.

Fler katter har hittat till oss, men av andra anledningar. Tre stycken nykomlingar har kommit in genom Vallatorp Ryttarförening som försöker få ordning på sina katter. De samlar in dem, nya som gamla, och ser till att de blir kastrerade och vaccinerade innan de får komma tillbaka till stallet och fortsätta göra nytta som råttfångare. Men det var lite för många katter för att det skulle fungera bra, så nu finns Silva, Messi och Torres här och väntar på nya hem. Någon som vill ha ett par snabbtassade jägare?

Om inte har vi andra själar. Maguai till exempel. Fortfarande lika lekfull och kelig. En oväntat kul katt.

Åsså Avatar och Kamelia förstås. Vackrare par får man leta efter.

Men det händer lite kul saker också. Snart har vi galler för alla fönster så att vi kan öppna dem och låta katterna få lapa lite sol, ta del av livet utanför lite mer och sniffa andra dofter än kattlådor och kattkompisar.

Och så är det bil på gång. Äntligen! Snart behöver vi inte kånka stora kassar på buss och tunnelbana. Snart kan vi bara hoppa in i en alldeles egen (leasad) bil och susa iväg på veterinärbesök, hämta gåvor och diverse annat Och vara tillbaka i ett nafs.


Ulla
volontär

3 kommentarer:

  1. TACK för dina fina rapporter om katterna på kattstallet! Hur man kan tröttna på en kompis efter 10 år övergår mitt förstånd!! Kanske var det ändå tur för Lajban att han kom till Kattstallet och inte bara släpptes vind för våg. Nu har han iallafall möjlighet få det mycket bättre hos en husse och/eller matte som verkligen vill ha honom!

    SvaraRadera
  2. Lajban är bokad! :)

    SvaraRadera
  3. ..och nu har han flyttat till sin nya människa. Det finns bra människor också, trots allt....!

    SvaraRadera