onsdag 10 februari 2010

Välkommen till Kattstallets blogg


Kattstallet Åkeshov lever vidare, efter en fantastisk och generös insats från både medlemmar och andra. ”Folk har varit otroligt generösa. Vi bugar och bockar och niger och tackar för allas insatser. Nu kämpar vi på ännu hårdare”, säger Ulla-Stina Kronqvist på Kattstallet Åkeshov.



Efter ett extra årsmöte i januari bestämdes att det bara måste gå att få verksamheten att gå runt. Vi andas tillfälligt ut och tar nya tag. Framför allt ska vi jobba ännu hårdare för att skaffa nya medlemmar, se till att vi syns och hörs genom fler kampanjer, ha fler öppet hus-dagar och vara aktiva på både mässor och i butiker. TV-programmet Hitta Hem gjorde att fler blev medvetna om vår existens och förhoppningsvis blir det fler program. Men vi ska också jaga sponsorer. Stora som små.


För vi gör nytta. I fjol hittade vi hem till 400 katter. Fyrahundra stycken!

Bara i december hittade vi hem till 61 katter. En bättre julklapp kunde vi inte ha fått.


Allt detta görs inte i en handvändning. De knappt fyra heltjänster som finns, med verksamhetschef Rita Liland i spetsen, har fullt upp medatt hålla ordning på alla papper, svara i telefonen, hämta katter, administrera köp och veterinärbesök, skaffa mat och kattsand osv.


Så det är på volontärerna den dagliga skötseln hänger kan man säga. För närvarande finns 108 volontärer som sysslar med allt från att marknadsföring till att städa och leka med katterna.



Vardagen på Kattstallet Åkeshov kan vara hur lugn som helst. Men den kan också vara lite kaotisk. Som när katterna busat runt lite extra och vält både kattlådor och vatten- och matskålar till en härlig gröt inne i burarna.


Just nu är det lite tittkö till karantänen. Vi har nämligen fått in två kattmammor med ungar. En mamma med fem ungar, en med sex. Någon månad gamla ungar, hur söta som helst. Den ena familjen hittades övergina i en låda i ett parkeringshus i Sollentuna. Båda mammorna är hur sociala som helst och kommer alltså från ett hem. Från någon som dumpat dem utomhus i sträng kyla.


Vad är det för fel på oss människor? Varför tar vi inte tar ansvar för våra katter och ser till att den mår bra? För mig är det helt obegripligt. Och jag blir lika upprörd varje gång.


På Kattstallet i Åkeshov finns katter med skiftande bakgrund. Här nedan får ni träffa några av dem:


Yvonne fanns hos en gammal dam på Värmdö som hade 100 katter. Men hon har haft tur, för nu flyttar hon. Till ett hem och en familj som kommer att ta hand om henne.


Herman med fru och barn hittads på tippen i Upplands Väsby. Herman är social och sällskapssjuk, men var i dåligt skick när han kom, fick t ex fem tänder bortdragna.

Valkyr, den maffiga och vackra svartvita herrn som länge dragit sig undan börjar tina upp. Äter ur handen och följer nyfiket alla förehavanden.


Lille Rocky är fortfarande lite snorig men jättecharmig och spinner så fort man pratar med honom. Ivar och Alvina har gått hemlösa en tid och Sopran är en omhändertagen katt. Kayos ägare dog, Mujje är en gammal utekatt, Belle fångades i kattfälla av en man som tänkte skjuta henne. Nemo, Elsa, Yazoo och Legolas hittades i ett hål i asfalten i Älvsjö industriområde.


Miss Andesson lämnades ensam i en lägenhet med sina syskon. Hubba och Bubba hittades i en kartong i skogen. Vogue, med en uppsyn som smälter det mest förhärdade hjärtat, har varit hemlös, Jack Sparrow hittades övergiven i Spånga, Frideborgs gamla matte hamnade på sjukhus.


Hemlösa Atilda födde tre ungar utomhus, ursöta Flower jagades av familjens barn och blev olycklig, vackra och fluffiga Foxy (rävfärgad förstås) dumpades av sin ägare i Nynäshamn, Alberta, som visade sig vara en Alberto, kommer från kattkoloni i Älvsjö industriområde.


Nagima hittades i en transportbur i tunnelbanan, sällskapssjuka Molgan hittades i ett skogsområde i Bromma.


Och Rita, randiga vackra Rita, som bott hos en 93-årig dam med alldeles för många katter, har varit jättedeppig en tid. Men nu börjar hon tina upp, lämnar sin bur och kliver ut till de andra katterna. Bara en liten stund, men i alla fall. Det är stort när det gäller Rita.


Kom och besök oss och hitta din alldeles egna favorit.

Ta en extra titt på Rita!


Ulla

volontär

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad roligt med en blogg!! Det är kul att få höra lite mer om kissarna än det som står på hemsidan. Där får det ju inte plats så mycket info.. Roligt att Rita har börjat komma ut lite mer, hon är ju så fin.

    Jag kan berätta att de tre små kattungarna som kom in utan sin mamma från hägersten gör framsteg hemma hos oss i jourhemmet, men de är fortfarande lite skeptiska till det här med gos och klapp, men de börjar tina upp..

    /Anna (jourmatte till Kanebo och Hipp, Hopp och Häpp)

    SvaraRadera