onsdag 9 juni 2010

Öppet hus på Kattstallet











Lite sent kommer här en rapport från våren Öppet hus den 22 maj. Vädret kunde inte varit bättre, solen strålade och redan före klockan åtta på morgonen var de första volontärerna på plats för att ta hand om katterna och göra Kattstallet presentabelt för besökarna. Snart pågick febril verksamheten både inne och ute. I köket bredde Mirja och Birgitta smörgåsar för brinnande livet medan katternas frukost förbereddes på den lilla bit av diskbänken som fortfarande var ledig. Åse anlände strax efter åtta, fullastad med läckra bakverk till caféet som lades till de godsaker som redan väntade i köket. Överallt fejades det för fullt.

Ute i parken fick Mia hjälp av sina elever att resa det stora cafétältet bredvid kattvoljären som Johan Trygg och hans gubbar byggt dagen innan. Helena anlände med ännu ett lass stolar och bord på släpkärran. Hur Hasse och Frank fick upp vår stolthet – den stora fonden med bilden av Melwin – mellan två av parkens största träd vill jag helst inte veta.

Utanför Kattstallet kom det snart upp fler tält, Majan, Mirja S. och de andra hade fullt sjå att packa upp allt som donerats till vår loppis medan Charlotte och hennes medhjälpare arrangerade t-shirts, nyckelband, disktrasor, handdukar, kattleksaker, halsband och selar, väldoftande tvålar, Agnetas vackra handsydda bokomslag och mycket annat till försäljning.

Klockan gick fortare än vanligt och innan vi visste ordet av stod de första besökarna i dörren, ivriga att få titta på katterna. Kattstallets personal – Rita, Michaela, Ann-Louise och Sara – visade runt och svarade på mängder av frågor medan Monica, Carina och Ingrid värvade medlemmar och nya volontärer. Många besökare lät sig frestas av Anne-Maries lotteri och lydde Madeleines uppmaning att göra plånboken lite lättare innan de gav sig upp för den branta trappan till stallet.

Snart var det fullt i cafétältet och en strykande åtgång på mackor, kakor och pajer. I köket pågick en febril kamp med Kattstallets kaffebryggare som inte precis är dimensionerad för storköksverksamhet. Svart-vita Hobbe charmade alla när han tillsammans med Anna visade hur praktiskt det kan vara med en kattvoljär i trädgården. För den som inte hade en trädgård fanns praktiska tips om hur man kan göra sin balkong säkrare för katten. I trädgårdslotteriet hade man chansen att göra sitt trädgårds- och balkongliv ännu mysigare genom att vinna en trädgårdspaviljong från Claes Olson, två vackra blombord från Brunnsvikens tärdgårdar, en välfylld delikatesskorg från Ica och mycket mer.

Tre timmar och 925 besökare senare var det dags att packa ihop och hela härligheten igen och börja ta hand om katterna för kvällen. Kassör Anna-Lena tömde bössor och räknade kassor medan vi andra stoppade in näsan på kontoret var och varannan minut för att kolla om hon var färdig. Totalt fick vi in drygt 32 000 kr, vilket är rekord hittills. Att överträffa det kommer att bli en utmaning nästa gång!

Tack alla volontärer som hjälpte till att göra detta till en toppendag! Tack Pirjo, Nina, Marja-Leena, Lillemor, Louise, Gunnel, Kerstin, Titti, Teresa, Ann-Charlotte, Gunilla, Ewy-Marie, Pia, Stina, Cecilia, Jennifer, Kristina, Jane-Erik, Laura, Viveca, Kalle och Gunnel (och förlåt mig om jag glömt någon). Tack till alla som donerat saker till loppis, lotterier och försäljning.

I september är det dags igen. Då ska vi slå nytt rekord. Missa inte det!

Lotta
Ordförande och stolt marknadsföringsvolontär

1 kommentar:

  1. Hobbe hälsar så gott till alla som kom förbi och klappade honom och pratade med mig (hans människa, dvs volontären Anna). Han tyckte det var helskojigt och har nu utsett transportburen till sin favoritkoja - man kanske kan få åka ut på fler spännande uppdrag snart? Hemmavid går buren under namnet "Hobbes Äventyrs-ask".

    SvaraRadera